Romatizmal hastalığın tedavisi hastalığa ve hastaya göre değişir, her hastaya kişisel bir tedavi planı yapılması gerekir.
Romatizma vücudumuzun hareket etmesini sağlayan kaslar, kemikler, eklemler ve bu yapıları birleştiren bağlarda ön planda ağrı ve hareket kısıtlılığına bazen de şişlik ve şekil bozukluğuna neden olan hastalıklara genel olarak romatizma adı verilmektedir.
Romatizmal hastalığın tedavisi hastalığa ve hastaya göre değişir, her hastaya kişisel bir tedavi planı yapılması gerekir. En uygun tedavinin yapılabilmesi için hastalığa erken ve doğru teşhisin konulması gereklidir. Erken dönemde teşhis güç olabilir bu sebeple hastanın bir süre konunun uzmanı tarafından tetkik edilmesi ve izlenmesi gerekebilir.
Romatizmal hastalıkların bir bölümü çok uzun süre devam edebilir, bazılarının tedavisi uzun sürebilir ve belirtileri zaman içinde değişiklik gösterebilir.
Eklemlerdeki yükü artıran fazla kiloların verilmesi, doktor tarafından önerilen egzersizlerin düzenli yapılması veya damar yapısını bozan sigara kullanımının bırakılması tedavinin önemli parçasıdır.
Ayrıca tedavi için kullandıkları ilaçların olası yan etkileri bir başka sorundur.
Kıkırdak dokusunda meydana gelen hasarın önlenmesi için son yıllarda, başta Almanya olmak üzere pekçok gelişmiş ülkede nöralterapi, bedeni biriken yıkım ürünlerden arındırmak için detoks ve şelasyon, manyetik alan tedavisi, akupunktur, beslenmenin düzenlenmesi ve egzersizle programları uygulanmaktadır.
Nöralterapi, tedavi amaçlı, tüm bedeni bir network şeklinde saran vejetatif sinir sistemini regüle etmek için lokal anatezik maddelerin enjeksiyonuyla yapılan bir tedavi yöntemidir. Tüm kronik hastalıklarda olduğu gibi romatizmal hastalıkların tedavisinde de nöralterapi başta olmak üzere tamamlayıcı tıp tedavi yöntemlerinden faydalanmalıdır.
Dr. Tijen Acarkan
0212.2191912